Als u diabetes of reuma heeft, is het raadzaam om enkele malen per jaar naar een Medisch Pedicure te gaan, ook als u geen voetklachten heeft. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Een medisch pedicure gebruikt speciale technieken om pijnklachten te voorkomen.

 

Pedicure wordt vergoed via de basis- of aanvullende zorgverzekering voor mensen die voetzorg echt nodig hebben, dus voor behandeling van bepaalde klachten, bijvoorbeeld bij klachten die ontstaan door een reumatische aandoening. Pedicure kan in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij diabetes, zelfs worden vergoed via de basisverzekering. In overige gevallen, zoals bij reuma en bloedvatproblemen kan vergoeding veelal plaatsvinden via de aanvullende zorgverzekering.

 

Noot: Houdt er bij een declaratie rekening mee dat de teruggevraagde kosten eerst worden verrekend met het nog eventuele openstaande eigen risico.

 

Informatie m.b.t. reumatische of diabetische voet.